Köpvillkor

Priser 

Varje vara anges med pris inklusive moms, skatt frakt och andra avgifter. I kundvagnen kan du se hela priset för varan. 

Betalning 

Alla betalningar sker säkert med något av våra betalsystem. Vi använder oss av Klarna, PayPal, Google Pay, Apple Pay och kortbetalning. 

Orderbekräftelse 

När din beställning slutförts kommer du att få en orderbekräftelse till e-postadressen som angavs. Det är först när du mottagit en orderbekräftelse som vi bekräftat din beställning och avtal om köp träffas. Vi rekommenderar att du dubbelkollar din orderbekräftelse för eventuella fel. 

Leverans 

Vi kommer att förbereda din leverans så fort vi får en betalningsbekräftelse. Hanteringstiden kan variera mellan 1-2 dagar. Helgdagar, helger och hanteringstid räknas inte med i leveranstiden på 3-10 dagar. Du ansvarar för att uppgifterna stämmer för din leverans.  

Om leveranstid inte anges i våran webbutik måste vi leverera varan senast 30 dagar efter beställning från kunden. När du valt att hämta hos ett ombud är det ditt ansvar att hämta upp varan inom rimlig tid, senast 14 dagar efter beställning om inget annat är överenskommet mellan parterna. 

Varor som är skickade eller behandlas inför leverans kan inte avbokas. Vid begäran om avbokning måste du omgående begära avbokning innan beställning hanterats. Varor som inte hämtats ut av kund kommer att debiteras en hanteringsavgift beroende på fraktsätt och frakt leverantör. Du kommer även att debiteras för returfrakten. 

Ångerrätten 

Du har 14 dagar på dig att ångra sitt köp. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan. Om ångerfristens sista dag infaller under en lördag, söndag eller helgdag förlängs ångerfristen så att den även gäller nästkommande vardag. 

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. 

Vid användande av ångerrätten enligt distansköpslagen står du själv för returkostnaderna. Du ansvarar för att varan är i nyskick och förpackas i originalförpackning med samtliga tillbehör, dokumentation och annat som ingick. För att du ska kunna utnyttja ångerrätten, kontakta oss omedelbart på info@sweels.se så hjälper vi dig. 

Reklamation 

Om det finns någon defekt på varan måste du meddela detta till oss snarast efter upptäckt defekt för att reklamationen ska godkännas. Skulle du skicka tillbaka varan utan att meddela oss måste du själv täcka returfrakt och andra eventuella kostnader som det orsakar oss. Vid reklamation gäller konsumentköplagen och annan rådande lagstiftning. 

 
Om varan är defekt kan du enligt konsumentköplagen hålla inne betalningen tills att defekten är korrigerad. Vi kan även avtala andra rättelser för defekten om den skulle vara av mindre betydelse. Rättelserna kan vara men är inte begränsade till prisreduktion, ersättning från oss eller annan kompensation. Vi ansvarar för att en defekt vara repareras eller ersätts av motsvarande fungerande vara. Vi har upp till två försök till rättelse för samma fel, innan du har rätt till återbetalning. Vid återbetalning eller utbyte av varan ska den defekta varan lämnas in i samband med detta. Utöver dessa villkor gäller de regler som finns i konsumentköplagen. 

Garanti 

Vid utnyttjande av garanti på produktionsfel förväntar vi oss att varan är använd efter bruksanvisning och inte modifierats på något sätt. 

Denna garanti tillämpas ej vid dåligt underhåll, onormal användning som vårdslös körning, vattenskador, dåligt förvarad, onormal urladdning av batteri. Inte heller på förslitningsdelar som däck, däckslang, bromsbelägg, batteri, kullager, belysning med mera om det inte är uppenbart att felet är ett produktionsfel och inte beror på slitage. Det är upp till kunden att visa att felet funnits redan vid leverans för att garantin ska vara tillämpbar på slitagedelar. 

Lagstiftning 

För att få framföra ett elektriskt motorfordon på allmän väg gäller Trafikverkets regler och lagar. Vi ansvarar inte för hur du eller annan part använder varan. Trafikverkets regelverk gäller alltid vid körning på allmän väg och kan komma att uppdateras och förändras vid senare tillfälle. Det är upp till brukaren av varan att se till att varan används enligt Trafikverkets föreskrifter. Mer om Trafikverkets regler angående elsparkcyklar kan hittas på följande länk: https://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/trafiksakerhet/sakerhet-pa-vag/sakerhet-pa-cykel/